Sanal Ofisin Şirketler İçin Avantajları Nelerdir
Sanal ofis, internet üzerinden erişilebilen bir hizmettir. Bu hizmette bir dizi ofis işlevi sağlayarak çalışanların ve işletme sahiplerinin uzaktan çalışmalarını sağlayan dijital hizmettir. Sanal ofis Şirketler İçin Avantajları, sanal ofis sisteminde şirketler fiziki bir alan için kira ödemeye gerek kalmadan istenilen yerde varlık oluşturulmasına ve sürdürülmesine olanak tanımaktadır.
Sanal ofis sisteminde ofis sistemi hizmeti alınmaktadır. Burada fiziki bir ortamda ofisin bulunmasına gerek kalmamaktadır. Uygulama şeklinde sunulan sanal ofiste yasal işlemlerin tamamlanması ve şirketin kurulması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra şirketin kurulumu için gerekli olan adresi uygu fiyat seçenekleri ile sunan firmalar bulunmaktadır. Bu firmalar prestijli bir ofis adresi konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
Sanal Ofis Nasıl Kurulur?
Sanal ofis adından da anlaşılacağı üzere internet üzerinden kurulan bir sistemdir. Bulut tabanlı kurulan bu sistemde evrak işleri bulunmamaktadır. Sanal ofis kurulumunda yapılması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
- İhtiyaçlarınız doğrultusunda kapsamlı bir plan yapmanız gerekmektedir.
- Sanal bir iş adresi alarak belirleyeceğiniz profesyonel bir adrese ihtiyacınız bulunmaktadır.
- Deneyimli ve profesyonel bir sanal asistan seçerek idari, teknik ve yaratıcı destek alabilirsiniz.
- Temel ekipman ve teknolojiye sahip olacak şekilde bulut tabanlı uygulamalar, veri depolama çözümleri, işbirliği araçları ve proje yönetimi programları gibi dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz sanal ofisin temel taşlarına sahip olmalısınız.
- Çalışanların kullandığı teknolojilerin ve uygulamaların bir envanterini çıkarmalısınız
- Müşteriler ve ekip üyeleriyle yüz yüze toplantılar yapmanız gerektiği durumlar söz konusu olabilmektedir. Fiziki olarak bir araya gelme gerekliliğini ve ihtiyacını göz ardı etmemelisiniz.
Sizlere Özel Toplantı Odaları DepoWork’de
Sanal Ofisin Şirketler İçin Avantajları
Maliyetten çalışma kolaylığına, çalışanları rahat hareket etmesine kadar sanal ofis kullanmanın çeşitli avantajları bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:
- Sanal bir ofisin maliyeti geleneksel ofis maliyeti ile karşılaştırıldığında çok küçüktür. Bu durum eni bir işi test ederken veya yeni bir pazara ayak basarken finansal riski de azaltır.
- Aydan aya işlenen sözleşme süreleri uygulanması sebebiyle taahhüt asgari düzeyde olmaktadır. Bu sayede sanal ofislerde işlerin yolunda gitmediği durumlarda, maddi kayıplar en az sevide olmaktadır.
- Şirketlerde müşteriler için güvenilir bir marka kimliği son derece önemlidir. Bunun için profesyonel bir iş adresi, logo ve güzel bir web sitesinin ötesinde müşterilerde güven sağlayacak etkenlerdir. Müşterilerle, profesyonel toplantı odalarında buluşabilme imkanının olması, sizinle ilgili olarak güven algısını artıracaktır.
- Sanal ofis, internete erişebildiğiniz sürece işinizi her yerden yürütmenizi sağlayacaktır. Sanal ofisinizi çevrimiçi iletişim ve işbirliği araçlarıyla birlikte kullandığınızda çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Home Ofis Mi Sanal Ofis Mi? Yazımızı Okuduktan Sonra Cevabınız Netleşecek
Sanal Ofis Nasıl Kiralanır?
Türkiye’de geleneksel ofis kurmanın çok maliyetli olduğu bilinmektedir. Bu ofislerin kurulumundaki maliyet ile sanal ofis kurulumundaki maliyetler oldukça farklıdır. Bu iki sistem arasındaki maliyet farkı sebebiyle yeni şirket kurmak isteyenler sanal ofisin nasıl kiralandığı konusunda bilgi almak istemektedir. Bahsedilen bu fiyat farkının en önemli sebepleri arasında ise lokasyon ve ek maliyetler gösterilebilir. Konum olarak beğendiğiniz ve uygun bulduğunuz sanal ofislerde her aşamada karşınıza sürpriz ek maliyetler çıkabilir. Sanal ofis kiralarken çıkabilecek ek maliyetlerin bilincinde olarak bu alana girmeniz gerekmektedir.
Fiziki olarak kullanılmayan bir ofis adresi için para ödenmesi bazen sıkıcı olabilmektedir. Bu ödenen adres parası lokasyona göre farklılık gösterebilir. Bu sebeple sanal ofis kiralayacağınız zaman bu ek ödemelere ve lokasyon farklarına dikkat etmeniz uygun olacaktır. Sanal ofis kiralamak istediğinizde fiyatlarla ilgili detaylı bir araştırma yapmanız tavsiye edilmektedir.
- Published in Uncategorized
Remote Çalışma Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Çalışma hayatı yeniliklere ve teknolojiye en açık alanlar arasında yer alıyor. Ofis ortamı çalışanlar için uygun ir ortam olarak ayarlanmaya çalışılsa da çalışma ortamlarının sıkıcı olduğu düşünülmektedir. İnsanlar toplu ortamlarda konsantre olmada ve işe odaklanarak uzun süre yüksek performansla çalışmakta sıkıntı yaşayacakları düşünülmektedir. Remote çalışmak bu soruna getirilen bir çözüm olarak gösterilmektedir. Uzaktan çalışmak anlamına gelen remote çalışmak birçok firma tarafından uygulanmaktadır.
Uzaktan çalışma konusu özellikle pandemi sürecinde çok fazla uygulanmıştır. Mecburi bir uygulama olarak bu pandemi önlemleri almak isteyen firmalar uzaktan çalışma sistemine geçmiştir. Teknoloji destekli bağlantı ile insanların ofis ortamına gelmeden evinden yüksek performansla çalışabildikleri ortaya konulmuştur. Bu durum ofisin gerekliliği konusunda kafada soru işaretleri oluşmasına sebep olmuştur. Ofis ortamı çalışanların performansını belirlemede etkili mi şeklinde sorular sorulmaya başlamıştır. Ofis ortamının avantajlarına ve dezavantajlarına bakara buna karar vermek mümkün olacaktır.
Remote Çalışmak için Neler Gereklidir?
Remote çalışmak yani uzaktan çalışmak kavramı günümüzde birçok şirket tarafından uygulanan çalışma sistemidir. Yavaş yavaş yerleşen remote kavramı çalışma sistemleri arasında yerini almış bulunuyor. Çalışanlar ofis gelmeden kendi evlerinde, yazıklarında, kafelerde işlerini yapabilmektedir. Bu konuda teknolojinin desteğini almak şarttır. Bir takım materyaller kullanılarak uzaktan ofis çalışanları iletişim halinde olarak çalışmalarını yapabilecek hale gelmektedir.
Remote Çalışanlara Özel Ofislerimiz Hakkındaki Yazımızı Okuyunuz
Remote çalışma için gerekli olan ilk şek internet bağlantısı bulunan bir bilgisayardır. Bu bilgisayarda görüşmelerin ve çalışmaların kesintisiz yapılması için güçlü bir internet bağlantısı gerekmektedir. Ayrıca kulaklık, kamera gibi aksesuarlar da gereklidir. Resmi işlerin yapıldığı ofis ortamlarında önemli belgeleri imzalamak veya okumak için yazıcı ve tarayıcının bulunması gereklidir. Böylece tüm işlerin ortak bağlantı ile tamamlanması sağlanmaktadır.
Remote Çalışmanın Faydaları Nelerdir?
Günümüzde birçok alanda kullanılan remote çalışma sisteminde olumlu olan yönlere bakmak gerekmektedir. Çalışan üzerindeki ve şirket üzerindeki faydaları incelendiğinde bu sistemin ne kadar yararlı olduğu ortaya konulmuş olacaktır. Remote çalışmak serbest bir ortamda çalışmak olduğu için kontrolünün çok iyi yapılması gerekmektedir. Bu kontrol sağlandığı zaman evde kendini çok daha rahat hisseden çalışan daha yüksek performans gösterebilecektir.
Home Ofis Mi Sanal Ofis Mi ? Farkları Nelerdir?
Çalışma ortamının stresinden uzaklaşan çalışan çok daha yüksek moralle esnek saatli çalışma yoluna gidebilir. Mesai kavramı yerine işin bitirilmesine odaklanacağı için evde istenen zamanda çalışma yapılarak is bitirilebilir. Bu çalışanlar için çok büyük bir avantaj olarak düşünüldüğü gibi patronlar için de uzaktan çalışma verimli sonuçlar ortaya koymaktadır. Yapılan araştırmalar remote çalışan kişilerin kendilerini daha mutlu ve daha değerli hissettiklerini gösteren sonuçlara ulaşmıştır. Kendini mutlu ve değerli hisseden çalışanların performansının çok daha yüksek olacağı da bir gerçektir.
Remote Çalışmanın İşletmeye ve Çalışana Faydaları Nelerdir?
Kurallarla dolu bir ofis ortamında çalışanların stres olması oldukça doğaldır. Sürekli olarak kontrol edildiğini düşünen çalışan konsantre olamasa da iş yapmak zorundadır. Bu durum uzaktan çalışma sisteminde değişmektedir. Kendini rahat hisseden ihtiyaçlarını rahat bir şekilde giderebilen çalışan çok daha verimli çalışabilmektedir. Ayrıca evden çalışmak çalışanın özellikle büyük şehirlerde yolda geçen süresini de çalışmaya vermesini sağlayacaktır. Bu da geliş gidiş olarak düşünüldüğünde vakit kaybı ortadan kalkacaktır.
Remote çalışmak işveren açısından da oldukça avantajlı olarak görülmektedir. Öncelikle ofiste birçok konuda tasarruf edilmesi sağlanmaktadır. Ofisin giderleri çalışanlar olmayacağı için düşmüş olacaktır. Bu da şirket adına ilk kazanç olarak görülebilir. Bunun yanında çalışanların performansının yükselmesi ile yapılan işlerden verim alınacak ve firma kar elde edecektir. İşte bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda remote çalışmak her yönden olumlu sonuçları olan bir çalışma sistemidir.
- Published in Uncategorized
Home Ofis mi Sanal Ofis mi? Farkları Nelerdir?
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok konuda değişim sürüyor. Bu değişim çalışma hayatında ve sektörel alanlarda da tüm hızıyla yaşanıyor. Çalışma hayatında ihtiyaçlar değişmektedir. Ofislerin ihtiyaçları değiştiği gibi bu ortamların da kurumulu değişmektedir. Geleneksel olarak bildiğimiz ofislerin yerini home ofis sistemi almaya başlamıştır. İlerleyen dönemlerde de günümüzde yeni yeni yerleşen sanal ofis sistemi kurulmaya başlamıştır.
Yeni nesil çalışanların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışma hayatında çok büyük değişimler yaşanmaktadır. Yeni nesil bir ofisin içine kaparak saatlerde masa başında çalışmak istememektedir. Bu sebeple onlara hitap eden ortamlarda çok daha verimli çalışmalar elde edilmektedir. bu konuda sunulan çözümler ofis dışı ortamlarda çalışma imkanları sunulmasıdır. Çalışanın kendi evinden işini yapması uzaktan çalışma denilen remote çalışma sisteminin yaygınlaşmasını sağlamıştır. İşte bu çalışma ortamı istekleri home ofis veya sanal ofis sistemlerinin daha fazla kurulmasını sağlamıştır.
Home Ofis Çalışma Ortamı Nedir?
Dünya üzerinden birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaya başlayan home ofis sistemi ülkemizde de son zamanlarda kullanılmaya başlamıştır. Yeni nesi çalışanları işleri yapma yöntemleri ve sonuç odaklı çalışma düşüncesi ofis ihtiyaçlarının değişmesini sağlamaktadır. Bu noktada karşımıza iki alternatif ofis sistemi çıkmaktadır. Bunlar home ofis ve sanal ofis seçenekleridir. Ofis tercihinizi yapmadan önce bu sistemler hakkında bilgi sahibi olmanız tavsiye edilmektedir.
Home ofis, freelancer olarak çalışan kişilerin kendi ev adresini şirket kurulumunda resmi iş adresi olarak gösterebildiği bir sistemdir. Bu sistemde kuracağınız şirket sadece şahıs şirketi olarak kurulabilmektedir. Anonim ve limited şirketler için resmi iş yeri adresi olarak kendi evinizin adresinizi kullanamazsınız. Home ofis açmak için evinizin tapu senedinde adınız ve soyadınızın yer alması gerekir. Şirketinizin resmi tebligat adresi olarak kendi evinizi beyan ettiğiniz zaman stopaj vergisi ödemezsiniz. Şayet ev size ait değilse ve kirada oturuyor iseniz stopaj vergisi ödemeniz zorunlu hale gelecektir. Ev adresinizi resmi adres olarak gösterdiğinizde “Gayrimenkul İradı Mükellefi” statüsünde değerlendirilerek her sene beyannameyle bildirimde bulunmanız gerekmektedir.
Hazır Ofis Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Şirketler için şirketin adresi çok büyük önem taşımaktadır. Bunun sebebi öncelikle yapacağınız işte kişilerin güvenlerini sağlamak adına belli bir adresin olması önemlidir. Sonrasında ise evrakları geleceği ve yasal bildirimleri alacağınız bir adresiniz olmalıdır. Home ofis adresinizin belli olması ve bunun tüm evraklarınızda ve reklamlarınızda yer almasını önemsemelisiniz.
Sanal Ofis Nedir Nasıl Kurulur?
Çalışma hayatında ofis sistemi ile çalışma yapmak isteyenlerin yeni nesil çözümleri arasında sanal ofis sistemi bulunmaktadır. Bu ofis sisteminde düşük maliyetli inovatif çözümler sunulmaktadır. Yeni geliştirilen sistemler hayatımıza paylaşımlı ofis veya sanal ofis opsiyonlarını katmıştır. 2020 yılının başından beri dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının etkisiyle ofis tercihlerinde sanal ofis seçeneği daha da öne çıkmaya başlamıştır.
İnsanlar geleneksel ofis sisteminde bir araya gelerek çalışma yapmak yerine serbest çalışma imkanlarını değerlendirmeye başlamıştır. Bazı ofisler sistemlerini değiştirerek sanal ofise geçerken yeni kurulan ofislerde sanal ofis kurulumları daha da artmıştır. Sanal ofis geleneksel ofislerde ve home ofislerde bulunan stopaj vergisi olmayan bir resmi adres seçeneği olarak karşımızı çıkmaktadır. Sanal ofis faturalı bir gider olacağı için ödediğiniz aylık ücreti vergiden düşebilirsiniz.
Home Ofis Adresini Bildirme Güvenli mi?
Kurulan şirketlerde güvenlik ve gizlilik oldukça önemli noktalar arasında yer almaktadır. Home ofis sisteminde verdiğiniz adres sizin yaşamınızı sürdürdüğünüz ev adresiniz olacağı için herkes yaşadığınız yeri bilecektir. Çalıştığınız kişilerle yaşadığınız sorunlar açısından olayı değerlendirdiğinizde aile fertlerinizin yaşadığı alanı dost düşmen herkesin bilmesi söz konusu olmaktadır. Bu da güvenlik bakımından risklerin ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Buna karşılık sanal ofis, gizlilik ve güvenlik açısından herhangi bir risk taşımamaktadır.
- Published in Uncategorized
Hazır Ofis Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Birçok şirket kuruluş aşamasında pratik bir şekilde işlerini düzene sokmak amacıyla hazır ofis ile çalışmalarına başlamaktadır. Hazır ofisler belli zaman dilimlerinde kullanılmak üzere kiralama yöntemi ile kullanılmaktadır. Bir ofiste bulunması gereken her şeyi içinde barındıran ve kullanmaya hazır halde sunulan ofisler kullan öde sistemi ile çalışmaktadır. Hazır ofis kiralayacak olan firmalar bunun için çalışan kişi sayısı ve yapılan işe göre değerlendirerek ofis seçimini yapmalı.
Hazır ofis hizmeti sunan firmalar bu konuda çalışmalarını önceden yapmaktadır. Hazırladıkları ofis seçeneklerini tek kat veya çok katlı şekilde sunmaktadır. Bu konuda sunulan farklı fiyat seçenekleri incelenerek hazır ofis hizmeti alabilirsiniz. Hazır ofis seçenekleri arasında tekli ofis yanında paylaşımlı ofisler de yer almaktadır. Ofis hizmetlerinde maliyetin azalması için hazır ofis seçenekleri paylaşımlı ofis olarak değerlendirilebilir.
Özel Ofislerimizle Sizlerin Yanınızdayız
Hazır Ofis Seçenekleri
Birçok işletme esnek seçenekleri, pratiklik ve maliyet avantajlarını göz önünde bulundurarak hazır ofis seçeneklerinden faydalanabilmektedir. Özellikle küçük ölçekli işletmeler firma kurmak ve daha az maliyetle bu işi yapmak için hazır ofis hizmetleri esnek seçeneklerinden yararlanabilirler. Geleneksel ofislerin maliyetinden kurtulmak, belli lokasyona bağlı kalmadan iş yapmak ve sorunsuz ofis hizmeti ile çalışmaları tamamlamak için hazır ofis seçeneklerinden yararlanmak mümkün olmaktadır.
Hazır ofisler tekli ofis, çok katlı ofis ve paylaşımlı ofisler olarak farklı şekillerde hazırlanarak sunulmaktadır. Bu seçeneklerden firmalar tarafından uygun olan ve bütçelerine uygun seçenekler değerlendirilerek kiralanabilir.
Hazır Ofis Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Küçük ölçekli bir firma kurmak isteyenler öncelikle az maliyetli olarak bu ile başlamak isterler. Bunun için öncelikle kuracakları ofisten kar etmek ile buna başlayabilirler. Hazır ofis kiralayacak olanlar bu konuda şu konulara dikkat etmelidir:
- Şirketiniz için doğru lokasyona sahip bir hazır ofis seçerek bu işe başlamanız işletmenizin büyümesine yardımcı olacaktır. Müşterilerin size ulaşması, çalışanların ofise ulaşımı, güvenlik ve yan hizmetlere erişim, lokasyon seçiminizde çok önemli bir yere sahiptir.
- Hazır ofisler kullandıkça öde ödeme planı seçeneği sunmaktadır. Bunun yanında iş hedeflerinize bağlı olarak 3 – 12 ay gibi sürelerle de kiralama yapabilirsiniz. Ofis seçerken ek maliyetleri de gözden geçirerek ofis lokasyonuna karar vererek kiralama hizmeti almalısınız.
- Seçeceğiniz ofis alanınızın boyutu fiyatın belirlenmesinde etkili olacaktır. Ofisinizin alan büyüklüğü konusunda da her çalışan için 22 metrekarelik bir alan düşünerek ofisinizi kiralayabilirsiniz.
- Gerekli altyapı türü bazı firmalar tarafından fiyata dahil olarak sunulmaktadır. Bazıları ise bu seçeneklerin fiyatını ayrıca talep etmektedir. Bu seçeneklere dikkat edilmektedir.
- İyi bir ofis tasarımının en önemli özelliği işlevselliğidir. Profesyonel ve yaratıcı bir ofis ortamı sunulması gerekmektedir.
- İş tarzınıza uygun ve çalışanların verimli ve üretken bir şekilde hizmet sunacağı bir ofis stilini seçmelisiniz. Böylece hem çalışanlarınız hem de müşterileriniz adına firmanızın belli bir adı olacaktır. Profesyonellik için bu detaylara dikkat ederek ofisinizi seçip kiralayabilirsiniz.
Kişiye Özel Ofis Masaları Depowork’de
Bilinen ve seçkin bir lokasyonda iyi bir iş adresinde şirket kurmak, başarılı, kendinden emin ve profesyonel bir şirket algısı oluşturacaktır. Müşterilerinize en iyi şekilde ulaşmak ve nitelikli çalışanlarla başarılı işlere imza atmak demektir. Bu alanda hizmet sunan firmalarla iletişime geçerek hazır ofis seçeneklerini görebilirsiniz. Bunun yanında hazır ofis fiyatları konusunda da detaylı bir araştırma yapmanız uygun olacaktır. Hazır ofis için ideal konum, boyut, altyapı ve stil özelliklerinden faydalanabileceğiniz seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu hizmeti alarak işinizi büyütmek için mükemmel bir temel oluşturabilirsiniz.
Nasıl Freelance Olarak Çalışılır? Avantajları Nelerdir
- Published in Uncategorized
Freelance Çalışmak Nedir? Avantajları Nelerdir?
Çalışma hayatında meydana gelen değişimler ve gelişmeler teknoloji destekli çalışmalarla devam etmektedir. Ofis ortamının dışına çıkan ve farklı sistemlerle ve daha yüksek verimle çalışma söz konusu olabilmektedir. Son yıllarda ortaya konulan bu sistemler pandemi sürecinin zorunlu uygulaması olarak birçok çalışma alanında freelance çalışma sistemi uygulanmaya başlamıştır. freelance çalışmak nedir ve avantajları var mıdır sorusu özellikle cevaplanması gereken sorular arasında yer almaktadır.
Freelance çalışmak serbest çalışma demektir. Firmaların ofis ortamlarında uzakta mesai saati sınırlaması olmadan sunulan çalışma sistemidir. Günümüz şartları göz önünde bulundurulduğunda oldukça etkili ve yüksek verim elde edilen uygun bir sistemdir. Freelance çalışanlar tüm dünyada yeteneklerini sunma ve çalışma imkanı sunulmaktadır.
Freelance Çalışmanın Avantajları Nelerdir?
Her geçen gün çalışma alanı artan freelance çalışmak birçok avantajı ile uygulanmaya devam etmektedir. Freelance çalışmanın başlıca avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Bu çalışma sistemi zamandan ve mekandan bağımsız çalışma imkanı sunmaktadır. Freelancer olarak da adlandırılan çalışanlar, belli bir saatte işe gitme zorunluluğu olmadan ve ofise gitme ihtiyacı duymadan işlerini yürütebilmektedir. Freelance çalışanlar, işlerini zamanında teslim ettiği sürece kendi çalışma saatlerini kendileri belirleyebilmektedir.
- Serbest çalışanlar, iş yüklerini kendilerine göre ayarlayabilmektedir. Freelance çalışanlar kendilerini geliştirecek olan projeleri seçebilir ve bu kişiler kendilerini geliştirecek olan kariyer planlarını yapabilirler.
- Bu şekilde çalışan kişiler sevdikleri işi yapma fırsatı bulmaktadır. Freelance çalışanlar, yetenekleri ve deneyimleri doğrultusunda kendi istedikleri ve sevdikleri işi yapma fırsatını yakalamaktadır.
- Freelance çalışanlar, sağlam profesyonel bağlantılar kurabildikleri ve işlerini titizlikle yürüttükleri sürece geniş bir müşteri portföyü oluşturabilir. Bu da birden fazla gelir kaynağına sahip olmaları anlamına gelmektedir.
Sanal Ofis İle Freelance Bir Şekilde Çalışabilirsiniz
Freelance Çalışmanın Dezavantajları Nelerdir?
Son yıllarda çok fazla tercih edilen bir çalışma sistemi olmasının yanında freelance çalışma sisteminin dezavantajlarının da bulunduğu bilinmektedir. Freelance çalışmanın dezavantajları şu şekilde sıralanmaktadır:
- Freelance işlerde süreklilik olmayabilir. Bu işler proje bazlı olabilir ya da işverenin ihtiyacı karşılandığında sona erebilir. Bu durumda freelance çalışanlar, yeni işler bulmak için harekete geçmek zorundadır.
- Tam zamanlı çalışma hayatının freelance çalışma koşullarına göre en önemli avantajlarından biri, çalışanlara sunulan sigorta ve haklardır. İşte bu durumda freelance çalışanlar, geleceğe dair riskler için kendi önlemlerini almak durumundadır. Yani kişisel emeklilik, sağlık sigortası gibi önlemlerini almak zorundadır.
- Tam zamanlı çalışanlar, her ay düzenli olarak belli miktarda maaş alır. Freelance çalışanlar ise tamamladıkları işler kadar gelir elde eder. Üstelik ödemelerde aksamalar yaşanması da sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Belli miktarda bir gelir yoktur.
- Freelance işler uzaktan yürütülmesi ve bilgisayar üzerinden işlerin alınıp verilmesi bakımından yoğun teknoloji kullanımının kaçınılmaz olduğu işlerdir. Bilgisayar ortamında sorun yaşamamak için güvenlik sorununuzu ortadan kaldıran tedbirler almanız gerekmektedir.
Freelance çalışanlar gerekli tedbirleri aldıkları sürece rahat ve mutlu bir hayat yaşayarak çalışma hayatında mutlu bir şekilde işlerini yürütebilmektedir. İşini severek yapan ve hayata pozitif bakan freelancerlar hayat kaygısı olmadan yüksek verimle çalışma imkanı bulabilmektedir
Size Özel Ofis Odalarını Kullanarak Rahatça Çalışabilirsiniz
Freelance Çalışma İş İmkanları Hangileridir?
İnternetin ve akıllı sistemlerin hayatımıza girmesi ile birçok yeni iş alanı ortaya çıkmıştır. Yeni nesil iş imkanlarında serbest çalışma imkanları sunulmaktadır. Freelance çalışma iş imkanları arasında yazılım uzmanlığı, görsel sanatlar, yazarlık ve editörlük, sosyal medya uzmanlığı gibi birçok alan serbest çalışma sistemi ile işlerin ortaya konulduğu iş alanlarıdır.
- Published in Uncategorized